دوشنبه ۱۸ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۵۸
۰ نفر

همشهری آنلاین: انتقال باکتری معده افراد چاق و لاغر به موش‌ها و مشاهده تاثیرات شگفت‌انگیز آن، مطالعات تازه دانشمندان جهان برای کشف راه‌های جدید برای چاقی و لاغری افراد است.

باکتری

گزارش سازمان بهداشت جهانی از باکتری‌های ساکن معده؛ این باکتر‌ی‌ها بر پهنای دور کمر ما اثر گذاشته و به کارگیری آنها می‌تواند راه‌های تازه‌ای در کاهش وزن منجر شود.

بدن انسان آکنده از هزاران گونه باکتری است که بر سلامت او تاثیر می‌گذارند. مطالعه‌ای تازه، نشان داده است که پیوند زدن باکتری‌ها از افراد چاق به موش به افزایش وزن حیوان منجر می‌شود و باکتری منتقل شده از فرد لاغر آن را لاغر نگه می‌دارد.
نتایج این تحقیقات در نشریه ساینس چاپ شده است.

محققان دانشکده پزشکی واشنگتن نمونه باکتری‌هایی را از دو نفر که دوقلو بودند برداشتند که یکی چاق دیگری لاغر بود. باکتری‌ها سپس به بدن موش‌هایی که در محیط‌های کاملا استرلیزه بزرگ شده بودند و خود هیچ باکتری در معده نداشتند انتقال یافت.

موشی که باکتری فرد چاق را دریافت کرده بود سنگین‌تر از موشی شد که از فرد لاغر باکتری گرفته بود. و این نتیجه فقط به میزان تغذیه مربوط نبود. اختلاف‌هایی در شمار و نوع گونه‌های باکتری از دوقلوی لاغر و چاق وجود داشت.

در مجموع به نظر می‌رسید که باکتری‌های فرد لاغر در تجزیه الیاف به اسیدهای چربی موثرتر بودند. هم‌زمان رژیم غذایی هم در ایجاد شرایط مناسب برای رشد و نموباکتری‌ها در بدن دوقلوها موثر به نظر می‌رسید.

با این حال کارشناسان می‌گویند؛ بعید است که یک درمان باکتریایی برای کسانی که غذاهای چرب می‌خورند، امکان پذیر باشد. هر دو گروه از موش‌ها اگر با غذای کم چرب و غنی از الیاف تغذیه می‌شدند لاغر می‌ماندند.

از آنجا که موش‌ها از مدفوع دیگر موش‌ها تغذیه می‌کنند باکتری فرد لاغر به گروه دیگر منتقل شد با این حال رژیم پرچرب باز هم باعث افزایش چاقی این گروه از موش‌ها شد.

جفری گوردون از محققان این مطالعه در مورد اینکه به نظر می‌رسد هم باکتری‌ها و هم نوع رژیم در لاغری یا چاقی موثر باشند، گفت: "موش‌ها با خوراک موش تغذیه می‌شدند که خوب از نقطه نظر تغذیه انسان برای مطالعه ما واقع‌گرایانه نبود.

بنابراین الگوی مصرف در آمریکا را بررسی و دو رژیم مختلف درست کردیم: یکی با چربی کم و مقدار زیادی میوه و سبزیجات و دیگری رژیمی‌با مقدار زیادی چربی اشباع شده بود. وقتی موش‌ها را با غذای کم چرب تغذیه کردیم همان پیش آمد که وقتی خوراک موش می‌خوردند اما وقتی با غذای پرچرب تغذیه شدند، اتفاق کاملا متفاوتی افتاد. ما نتوانستیم جلوی چاقی یا سایر مشکلات را بگیریم. و اینگونه نتیجه گرفتیم که تعامل مهمی‌میان رژیم غذایی و میکروب‌ها وجود دارد.

کارشناسان در رابطه با انسان می‌گویند که برای معالجه چاقی در انسان بعید است که بتوان هزاران گونه باکتری از معده فرد لاغر را به فرد چاق منتقل کرد، چون خطر انتقال بیماری‌های عفونی وجود دارد. بنابراین تلاش خواهد شد باکتری‌هایی که در لاغری موثرند جدا شوند و با غذای مناسب تجویز شوند.

از نظر محققان در آینده نزدیک شاید یکی از راه‌های معالجه چاقی شامل دستکاری باکتری‌ها در بدن باشد. به علاوه آنها می‌گویند که تغییر باکتری‌های بدن زمینه امیدوارکننده ای را برای مطالعه درمان سایر بیماری‌ها را نیز باز می‌کند.

کد خبر 241813
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز